Diskuse

Utajený komunistický puč v ČR v roce 1994

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je to pravděpodobné.

1 0
možnosti

A ještě židozednářské spiknutí a ilumináti...

0 2
možnosti

Hnus a falza... Už jen ta Klausova přihláška do KSČ... 

Klaus má odpůrců až běda a myslíte si, že kdyby to bylo pravda, že by mu to už někdo za ty roky neotloukal veřejně o hlavu ?  Už za ty roky se k tomu vyjádřilo dost lidi, kteří s tím mají zkušenosti a rozebírali to argument po argumentu, co z toho je zfalšováno.

Takže předchozím článkem jste mě namlsal, tímto jste mě znechutil. Neskutečné konspirace a výmysly...

1 2
možnosti

Jo, ta jeho studia v zahraničí jsou asi taky výmysly.

2 0
možnosti

Super clanek, dobre to do sebe zapada.

5 2
možnosti
Foto

Než roli Klause, kterou naopak zdůrazňujete vy pane autore, považuji za mnohem zásadnější a horší roli Václava Havla, který od počátku s komunisty a StBáky spolupracoval a svou "pravdoláskou" jim zajistil i do budoucna moc a peníze. Škoda, že jste tuto roli v článku zmínil jen okrajově. Kdyby toto Havel StBákům a komunistům neumožnil, nemohl by se Klaus do toho později zapojit.

5 7
možnosti

P87e66t83r 87Č71e14c59h

6. 11. 2012 11:46

Klaus se nazapojoval později, byl u samotného začátku, možná již připraven před listopadem 89, tak jako ostatní soudruzi a kádrové zálohy z Prognosťáku (Zeman, Dlouhý, Dolejš, Ježek aj.) Když bychom připustili, domluvu Havla s komouši, tak to nelze považovat za jednoznačně negativní. Negativní je jejich pozdější nedotknutelnos, až do této doby. Na tu Havel jako prezident měl vliv, tak akorát vyslovením svého názoru (jako každá prezident ČR), pravomoci drží v ruce premiér, ministři a ti jsou úkolováni poslanci. Sečteno, nejvíce pravomocí měl právě Klaus, proto je také nejvíce odpovědný. Před privatizací Klaus pohrdal zavedením kvalitního právního rámce a nijak se tím netají dodnes.

7 2
možnosti

zitrasenebudetancitvsude6

16. 10. 2012 5:50
Zeptejte se sami sebe Cecho - Slovaci

Byli ste natom oproti SSSR a jeho ostatnich satelitu v dobe te sametovky opravdu tak zle, ze by mel nekdo v CSSR zajem neco resit po vzoru Rumunska? A meli o takove reseni v srdci Evropy okolni zeme opravdu zajem? S rozpadem SSSR se zavrel trh jeho vychodnim satelitum, ktere uz byli vice mene ekonomicky " zdevastovany " a tudis komuniste v CSSR nemeli na vybranou, kdyz i vychodni Nemci to zabalili. Samozrejmne ze majetni lide s rozhledem a politickejma konekcema si v Cesko - Slovensku vse upravili tak aby natom neprodelali, natom neni nic zahadneho.A nekoho snad prekvapuje ze se zacalo (jedno kym) kract jeste vice nezli za rezimu kdyz je to "dnes" pro ty vyvolene tak jednoduche ?:-) Dnes je diky zkrachovanejm komunistickejm zemim svet plny "Internacionalistu" a krade se vsude jeste vice nezli pred tim.

3 0
možnosti

P55e17t29r 19S69k44á48c25e21l

20. 11. 2012 18:45

" V roce 1968 byl první pokus, nebyl úspěšný"

Málokdo si uvědomuje, že tento první pokus nebyl úspěšný proto, že tehdejší vedení používalo zdravý rozum a nebyli v politice jen pro zbohatnutí, ale aby za nimi něco zůstalo. Socialismu "s lidskou tváří" se zalekl i Západ - totiž co kdyby se to osvědčilo a jejich občané by chtěli doma totéž? Již tehdy byli západní politici zkorumpovaní a báli se navíc našeho vlivu. Ten by narostl zvláště po volbě nového prezidenta, kterým mohl být Jiří Hanzelka. Známý v 80.zemích světa! Bohužel obrat k prosperitě státu se tehdy nekonal, nyní je šance na změnu. Ale to musí velká většina (80 %) voličů jít k volbám a dát hlas jen NEparlamentním stranám. Výběr je možný...R^

3 2
možnosti

Gemars Moše Dajan

16. 10. 2012 0:29
Ti co řvou o paranoidnosti, řvou jen proto, že

si nechtějí připustit, že by je komanči dokázali až takhle oblbnout. Nic víc. A protože se nechtějí smířit s tím, že je komanči obalamutili, tak tu melou cosi o konspiracích, ale to je normální reakce. Chce to klid, zchladit mozek, přečíst ještě jednou a začít uvažovat, jak ten článek zapadá do dějin ČR. Vlastně stále ČSSR.

6 1
možnosti

mazánfurt

5. 10. 2012 18:30
No, hezky sesumírované, ale bohužel nepřesné a někdy

zavádějící: Zejména co se týká vzniku Prognostického ústavu, jelikož tento nevznikal jako prognostický ústav, ale jako Kabinet prognˇoz při ekonomickém ústavu AV ČSSR, vznikal na základě jedné vědecké práce, a to o trvalém prognozování ve vědeckovýzkumné základně (na které jsem se podílel) vydal VÚPŘ NH v roce 1979, u nás zapadla, ale zalíbíla se v Rusku. V roce 1982 vedl EÚ AV nějaký Mirek Toms (zemřel na rakovinu v 80 letech) a ten mne lanařil, abych tam šel, dokonce mi nabízel akademickou hodnost, tento kabinet vedl nějaký Klusoń či tak nějak a jeden z výzkumníků tam byl Tomáš Ježek, jinak ekonomicky absolutně neschopný (dělal jsem mu oponenta) až teprve po té to jest na přelomu let 1982-1983 vzniká Prognostický ústav, do jehož čela jde kovaný komunista KOmárek. Klaus tam přichází mnohem později až ve druhé polovině 80 let, Zeman až po něm. Šéfa stranické buňky tam však dělá nějaký Vladimír Dlouhý. No dalo by s pokračovat do nekonečna

2 3
možnosti

tuneldedek13

5. 10. 2012 18:43
Re: No, hezky sesumírované, ale bohužel nepřesné a někdy

proč by tam měly být oba názvy Prognosťáku i kdyby tam byl Prognosťák, tak je to správně, tyto ústavy se jmenovali různě, ale vznikali od 70 let v celém východním bloku, když se jmenovali jinak jste přesvědčen o tom, že to je dostatečný důkaz, že neměli nic společného?8-o

6 1
možnosti

.koulehranatá.

5. 10. 2012 18:05
šokující.

karmaR^

8 1
možnosti