Diskuse

Státní dluh za vlády komunistů

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

"Významné milníky v zadlužování státu"

Věc popsaná jako "vnitřní dluh" - podle mě dost nesmysl! Za komunistů se postavilo spoustu nových továren, spoustu nových provozů, takže jaképak VYBYDLOVÁNÍ, - kde vidíte ten VNITŘNÍ DLUH?

0 3
možnosti

V žebříčku evropských zemí tak Česko loni skončilo měřeno paritou kupní síly na 20. místě s průměrem 72,5 procenta.  V pořadí samotné EU  je ČR na 17. místě. Sousední Rakousko je na 131 procentech průměru EU. Vůbec nejlépe se daří Lucembursku, které je na 272 procentech úrovně EU a nejhůře je na tom z evropské sedmadvacítky Bulharsko, jehož životní úroveň dosahuje 47 procent průměru EU.

Toto je mnohem zajímavější informace než nějaký těžko popsatelný vnitřní dluh.;-)

0 0
možnosti

Podle zprávy ministra financí ČSSR J. Žáka ze 14. 6. 1988 byl dluh ve volně směnitelných měnách československých bank 3,7 mld. 

ČSSR mělo dluh?

ČSSR opravdu dlužilo?, já jsem x-krát slyšel, že nám bylo dluženo, hlavně z SSSR.

0 2
možnosti

samozrejme ze dluzilo... na vsech frontach

0 0
možnosti

Zastánci starých pořádků něco takového neradi slyší, ale to, že jsme před válkou byli v top ten nejvyspělejších států světa je neoddiskutovatelný fakt, stejně že jsme na konci 80.let byli na chvostě vyspělé Evropy. Jak vtipně napsal Miloš Zeman v Technickém magazínu v roce 1989 (tenkrát jsem ho ještě uznával):

 

"Naše zaostávání v některých směrech vědeckotechnického rozvoje je už tak výrazné, že si je přestáváme uvědomovat. Podobáme se maratónskému běžci, jemuž soupeři už zmizeli za horizontem, takže se může optimisticky domnívat, že je v čele závodu. Není dobré gratulovat si, že jsme o něco popoběhli, zvláště když si nejsme jisti, zda jsme ještě na trati. Důležitější je, o kolik a kam popoběhli ti druzí."

2 0
možnosti

Bohužel tomu moc nerozumím......

0 1
možnosti

Já tomu rozumím až moc dobře. :-/

0 0
možnosti

Z propagandistického hlediska super. Z reálného brak. Každé takovéto přepočítávání co bylo a je, coby, kdyby je zavádějící a žádný solidní přednášející či diskutér takové nesmysly nepoužívá. Ano, komunisté vybydleli to, co soukromníkům zabavili. Stejně ale rozkradli tzv "socialistické" stavby současní mocipáni. Ani tento Váš pokus neospravedlní 23 let trvající tunel na tuhle společnost. Upozorňuji, že se v žádném případě nechci zastávat dob minulých. Ale nemohu zavírat oči nad současností. Je to stejná pakáž, jen krade jinak a pod jinými hesly. Realita pro obyčejného občana však zůstává stejná.

1 2
možnosti

Moc prosím napište sem nějaké socialistické" stavby, které podle vás někdo rozkradl ;-);-D

2 0
možnosti

J31i31ř28í 21B19í52l37e91k

15. 11. 2012 2:06

klasická liberální propaganda. autor evidentně píše svůj blog z bohnic, tohle není jediný jeho nesmyslný článek. pokud jste, pane čechu, někdy viděl účetnictví aspoň z rychlíku, muselo by vám dojít, že něčí závazek vůči mně (tzn. pokud jsem věřitel) se vždy uvádí jako aktivum. stejně to účtují i dnešní banky a vůbec všechny normální ekonomické subjekty. z toho jasně vyplývá, že těch 3,7 mld. USD je přebytek, takže komunistický rozpočet byl výrazně plusový a zbytek článku jsou tím pádem plky. pokud si někdo myslí, že když to rusové nezaplatili, tak se z té sumy stal mínus (což je naprosto absurdní blbost), tak vám otevřu oči malým polopatistickým příkladem. dnes dluží ČR cca 1,7 bilionu CZK a tady je řešení podle logiky autora: nezaplatíme ten dluh ... a ejhle ... je z toho rázem aktivum a plus jak hrom ;-D a kapitalismus opět zvítězil. takhle ale ekonomie nefunguje, vy pravičácký mozečci.

14 30
možnosti

P78e66t20r 66Č60e24c47h

22. 11. 2012 20:47

doporučuji poradit se s nějakým účetním, odpis nevymahatelných pohledávek ovlivňuje hospodářský výsledek, pokud by komunisti odepsali nevymahatelné pohledávky o tyto částky by se hospodářský výsledek snížil, to znamená z vrovnaného do záporného

20 8
možnosti

Novotnak

11. 10. 2012 21:46
Karmuji a sdílím

R^

18 4
možnosti

lukim

13. 10. 2012 21:03
Re: Karmuji a sdílím

Články autora jsou psány dle zbožného přání dnešního mocipánů a jsou totálně vylhané a kdo jim věří je trotl;-D;-DRv!!

10 24
možnosti

EasyR1.8

11. 10. 2012 19:12
Karma

R^

11 1
možnosti